O fundaciji Pismo srca

Predstavitev

Predstavljamo vam Fundacijo PISMO SRCA, ki deluje pod okriljem društva Media šport, z namenom, da soustvarjamo boljšo prihodnost. Naše delovanje sega v leto 2004, kjer združujemo področji socialne pomoči in varstva okolja. V ospredje postavljamo skrb za okolje skozi zbiranje odpadnega papirja, s čimer omogočamo mladim posameznikom uresničevanje svojih izobraževalnih ciljev.

Dvajseto leto zapored organiziramo in promoviramo zbiranje odpadnega papirja, ki vkljuje srednje šole, osnovne šole in vrtce po vsej Sloveniji, podjetja, gospodarstvo, ministrstva, sodišča ter druge državne ustanove. V prihodnosti pa si prizadevamo razširiti naše delovanje tudi na zbiranje odpadne plastike in odpadnega tekstila. Sredstva, pridobljena iz teh zbiralnih akcij, namenjamo izključno štipendiranju mladih posameznikov, ki se kljub oteženim socialno-ekonomskim razmeram, a z neomajno voljo, trudijo uveljavljati na različnih področjih, kot so znanje, umetnost, šport in kultura.

Namen

Namen našega projekta je ne le spodbuditi mlajše generacije k izobraževanju, temveč tudi ozaveščati o pomenu ohranjanja čistega okolja ter ponovne uporabe odpadnih surovin. S sloganom “MLADI ZA MLADE” želimo motivirati učence in dijake, da se aktivno vključijo v zbiranje odpadnega papirja, s tem pa krepimo socialni čut. Tako ne le podpirajo svoje vrstnike s štipendijami, hkrati pa poskrbijo za čistejše okolje. Zavedamo se, da ena sama podeljena štipendija lahko korenito spremeni kakovost življenja učenca ali dijaka. Zato vas vzpodbujamo, da namenite vsaj eno akcijo zbiranja odpadlega papirja v šolskem letu 2023/2024 in s tem prispevate k štipendiranju mladih.

VIZIJA

V viziji Fundacije PISMO SRCA za šolsko leto 2023/2024 je tudi širjenje na področje odpadne plastike in odpadnega tekstila. Za vsako področje bodo organizirane izobraževalne delavnice, kjer bomo prenašali praktična znanja o ponovni uporabi odpadnih surovin. S skupnimi močmi gradimo trajnostno prihodnost, ker se zavedamo, da vsak prispevek šteje.
Zato se pridružite naši misiji, podprite zbiranje odpadnega papirja in omogočite svetlejšo prihodnost mladih.
Hvala vam!

HIMNA

Napisal bom pismo,
Pismo srca,
napisal ga z roko,
otrokom sveta.

Napišimo pisma,
Pisma srca,
pošljimo ga staršem,
prav vsega sveta.

Napišimo pisma,
z roko srca,
pošljimo starejšim,
kar svet jih ima.

Ustvarjajmo pisma,
Pisma srca,
napišimo z roko,
iz vsega srca.

Naj pride do tebe,
naj pride do vas,
prinese naj sreče,
ljubezni vseh nas!

Napišimo pisma,
Pisma srca,
Slovenec, Slovenki,
iz vsega srca.

Napišimo pisma,
Pisma srca,
vsem na tem svetu,
iz naših srca!

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.