O fundaciji Pismo srca

Predstavitev

Smo Fundacija PISMO SRCA, eden izmed petih projektov društva Media šport. Od leta 2004 delujemo na področju socialne pomoči in varstva okolja. Skozi skrb za okolje v obliki zbiranja odpadnega papirja zagotavljamo podporo mladim pri izobraževanju.

Že sedemnajsto leto organiziramo in promoviramo zbiranje odpadnega papirja, pri katerem sodelujejo osnovne in srednje šole, vrtci po vsej Sloveniji, nekatere gospodarske družbe, sodišča in druge državne ustanove. Delo Fundacije PISMO SRCA v prihodnje usmerjamo tudi v zbiranje odpadne plastike in odpadnega tekstila. Tako pridobljena sredstva zbiralnih akcij namenimo izključno štipendiranju mladih, katerim je zaradi slabših socialno-ekonomskih razmer, a kljub neutrudljivi volji oteženo uveljavljanje na različnih področjih znanja, umetnosti, športa in kulture. 

Namen

Namen projekta je spodbuditi mlajše generacije k izobraževanju ter ozaveščanju o pomenu ohranjanja čistega okolja in ponovne uporabe odpadnih surovin. Z geslom MLADI ZA MLADE spodbudimo učence in dijake k zbiranju odpadnega papirja in krepitvi socialnega čuta, da sami štipendijarjo svoje vrstnike, hkrati pa poskrbijo za čisto okolje.

Zavedamo se, da lahko ena sama podeljena štipendija korenito spremeni kakovost življenja učenca/dijaka zato vas spodbujamo, da namenite vsaj eno akcijo zbiranja odpadlega papirja v šolskem letu 2021/2022 za štipendije mladih.

Vizija

V šolskem letu 2021/2022 je vizija Fundacije PISMO SRCA tudi širjenje na področje odpadne plastike in odpadnega tekstila. Za vsako področje bodo organizitane tudi izobraževalne delavnice, s katerimi bomo prenašali praktična znanja o ponovni uporabi odpadnih surovin.

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.